top of page

Våben teknologien

1. verdenskrig gav et klart billede af hvordan våben industrien havde udviklet sig, men hvordan så man egentlig på de våben man havde til rådighed og virkede de?

Soldaterne i 1. verdenskrig følte sig nærmest uovervindelige med de nye våben. I starten er de meget selvsikre, da det er så længe siden der har været krig sidst og våbnene havde udviklet sig meget for alle så de følte sig rigtig stærke. Fx er der en engelsk soldat som har skudt med det dengang nye Maxim maskingevær, det skyder ca. 600 skud i minuttet, hvilket er en signifikant opgradering fra de våben man brugte i napoleonskrigen. Så det fik soldaterne på begge sider til at føle sig uovervindelige, det man ikke tænkte på var at modstanderne også var langt indenfor våbenteknologien.


Denne kilde som er et brev fra en soldat til en ukendt Mr. Hunt. Jeg antager dog at det er en der er tilbage i England mens krigen foregik. Jeg tror det er en fin kilde, som beskriver rimelig fint hvordan soldaterne havde det lige i starten af krigen. Man skal dog huske at alle brevene fra soldaterne højst sandsynligt blev at officerer eller andre højtstillede før det blev sendt. Så soldaterne havde ikke mulighed for at kritisere staten osv.



bottom of page