top of page

Soldaternes syn på krigen før og efter

Der var blandede tanker, omkring krigen mange glædede sig og så frem til at komme med og blive udstillet som en helt. Men tankerne omkring krigen forandrede sig, og intet var som man troede.


Hvordan krigen blev set på inden man tog afsted.


Man så det som en herlig ting at være soldat, men dog stadig med restriktioner og en trist stemning rundt omkring. Inden man blev sendt ud var det vigtigt at man fandt sig sit såkaldte “slæng” man selv synes man passede ind i, vi skulle jo trods alt tilbringe meget tid sammen. Vagterne kunne dog godt være lange men det var hyggeligt at gå med de andre og sove under åben himmel.

Det var dog også rart indimellem at eksercere i sine uniformer og lave vagtskifte og andre planlagte ting hvor vi kunne vise os lidt frem, og tage alt lidt mindre seriøst.


Kildens troværdighed, denne kilde er en af dem man kan stole mere på, da det er et personligt brev som skulle sendes hjem til hans egen far, derfor vil man nok også skrive mere personligt og oprigtigt, dog måske med små ting man undlod at skrive da alle breve sandsynligvis skulle tjekkes ind de hjemsendes, samtidig kunne der også pyntes lidt på tingene eller tilføjes lidt.


Soldaternes oplevelse i og efter krigen



Selvom soldaterne glædede sig til krigen, og havde høje forventninger til den, blev de hurtigt ramt af virkeligheden og krigen var ikke så eventyrlig de havde forestillet sig. De nye våben teknologier gjorde at de gamle angrebsteknikker, hvor man stormede modstanderen ikke virkede særlig effektivt, da de nye maskingevær slagtede dem der angreb. Viktor skriver i sit brev at det var hårdere end han havde forestillet sig. I filmen siger dem der var med også at det var rigtig hårdt, og at de fx blev nødt til at efterlade de sårede til døden, da der var fyldt der hvor de blev helbredt og mange var uhelbredeligt sårede.


Viktors brev er meget troværdig, da det er et brev han skrev mens han var der så det er altså et førstehåndskilde. Det er en god kilde, da det giver et realistisk billede af hvordan det var at være soldat i 1. verdenskrig. Man skal dog tænke på at det igen er en soldat, der har skrevet det og der er en officer som har læst det igennem, så soldaten har ikke haft mulighed for at skrive sine stærke meninger. Filmen er også troværdig til et vis niveau, da den er baseret på beretninger af soldater og optagelser der er filmet under krigen. Man skal dog være obs på at det er en film, så der er også lagt vægt på, at den skal have en vis mængde underholdningsværdi.



Filmen “You should not grow old”.


bottom of page